Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

> Ga terug naar meer informatie bij ontslag voor werkgevers

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een afgesproken einddatum. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag niet vaker dan 2 keer worden verlengd. Als een arbeidsovereenkomst dus voor een derde keer wordt verlengd, heeft de werknemer automatisch (van rechtswege) een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit kan alleen nog anders zijn als er een CAO geldt waarin een andere regeling is vastgelegd. Maatwerk Advocaten adviseert u dan ook na te gaan of er binnen uw branche een CAO van toepassing is.

Wijzigingen per 1 juli 2015

Let op: Sinds 1 juli 2015 mag u als werkgever nog maximaal 3 tijdelijke contracten geven in een periode van twee jaar. Dit vloeit voort uit de Wet Werk en Zekerheid. Oftewel, als u de werknemer in dienst wilt houden moet u sneller een vast contract aanbieden. U kunt de keten doorbreken door de werknemer 6 maanden en 1 dag uit dienst te laten gaan.

Meer info?

Bel voor meer informatie over het opstellen of toetsen van arbeidsovereenkomsten, concurrentiebedingen en/of relatiebedingen en alle wijzigingen in het Arbeidsrecht per 1 juli 2015 vrijblijvend met een Maatwerk Advocaat. Wij maken dan graag een afspraak met u voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments