Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

> Ga terug naar meer informatie bij ontslag voor werknemers

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd loopt tot een afgesproken einddatum. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag niet vaker dan 2 keer worden verlengd. Als een arbeidsovereenkomst dus voor een derde keer wordt verlengd, heeft u automatisch (van rechtswege) een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit kan alleen nog anders zijn als er een CAO geldt bij uw werkgever met afwijkende afspraken.

Wijzigingen per 1 juli 2015

Sinds 1 juli 2015 is het aantal arbeidsovereenkomst dat voor bepaalde tijd overeen mag worden gekomen gewijzigd. Er mogen nu nog maximaal 3 arbeidsovereenkomsten worden aangegaan in een periode van twee jaar. Na deze periode of meer dan 3 contracten ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Maatwerk Advocaten adviseert u om hier altijd kritisch naar te kijken.

Om de keten van arbeidsovereenkomsten te doorbreken, en de keten opnieuw te laten starten, moet u minimaal 6 maanden uit dienst.

Check arbeidsovereenkomst & Keten

Maatwerk Advocaten kan voor u checken of uw arbeidsovereenkomst voldoet aan de wet en/of de CAO. Maatwerk Advocaten werkt hierbij met vaste prijzen. U komt hierdoor niet voor verrassingen te staan.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments