Arbeidsovereenkomst

> Ga terug naar meer informatie bij ontslag voor werknemers

Als u in loondienst gaat werken, kan dat voor bepaalde tijd (tijdelijk) zijn of voor onbepaalde tijd. Zet de afspraken die u met uw werkgever maakt over het loon, hoeveel uur u gaat werken, op welke dagen, aantal vakantiedagen enz. altijd op papier. In een arbeidsovereenkomst. Dit voorkomt veel onduidelijkheden en gedoe in mindere tijden.

Check arbeidsovereenkomst

Maatwerk Advocaten kan voor u toetsen of de arbeidsovereenkomst wel voldoet aan de wet en aan de CAO, maar ook of sommige bepalingen voor u wel gunstig zijn. Denk aan het sluiten van een concurrentiebeding of een proeftijd. Wat betekent zo’n bepaling voor u. Maatwerk Advocaten legt het u graag uit en hanteert daarbij vaste prijzen. U weet daardoor van te voren wat de kosten zijn.

Wijzigingen per 1 juli 2015

Met ingang van 1 juli 2015 is het aantal arbeidsovereenkomsten dat voor bepaalde tijd overeen gekomen mag worden gewijzigd. Er mogen nu nog maximaal 3 arbeidsovereenkomsten worden aangegaan in een periode van twee jaar. Na deze periode of meer dan 3 contracten ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Wees hier scherp op!

Om deze periode te doorbreken, en de keten opnieuw te starten, moet u 6 maanden uit dienst.

Vaste prijzen

Maatwerk Advocaten kan voor u checken of uw arbeidsovereenkomst voldoet aan de wet en/of de CAO. Wij werken hierbij met vaste prijzen. U komt hierdoor niet voor verrassingen te staan. Belt of mailt u gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments