Hèt najaarsseminar op 19 november 2018

Alle wijzigingen in het Ontslagrecht en fiscale eindejaartips op een rij!

Het kabinet wil een soepelere en evenwichtigere arbeidsmarkt. Drie jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid is de conclusie dat de wet te star is en averechts werkt. Het kabinet heeft op Prinsjesdag een versoepeling van het Arbeidsrecht en Ontslagrecht aangekondigd.

Wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans

Het Wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans is heet van de naald en op 7 november 2018 ingediend bij de Tweede Kamer. De Raad van State heeft forse kritiek geuit.

Ontslag winschoten

Er zal voor werkgevers en werknemers dan ook weer het nodige gaan veranderen. Denk o.a. aan wijziging van de ketenbepaling, langere proeftijd, een extra ontslaggrond, maar ook een wijziging in de berekening van de transitievergoeding. Hoe zal het Wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans zijn beslag gaan krijgen en hoe met de voorgestelde wijzigingen nu al om te gaan?

Wijzigingen in het Arbeidsrecht en Ontslagrecht

Jolande de Nooij van Maatwerk Advocaten zal de op stapel staande wijzigingen in het Arbeidsrecht en Ontslagrecht met u bespreken en wat dit voor u als ondernemer betekent. Jolande legt in 45 minuten aan de hand van voorbeelden uit wat er gaat veranderen. Tijdens het seminar ontvangt u een handige hand out, met een overzicht van de wijzigingen.

Voordeel halen uit de fiscale eindejaarstips en praktijkervaringen

Net als ieder jaar loont het om bepaalde uitgaven nog dit jaar te doen of soms juist uit te stellen naar het volgende jaar. De maatregelen die op Prinsjesdag zijn aangekondigd hebben ingrijpende gevolgen voor de komende jaren. Is er nog ruimte te behalen in de Werkkostenregeling? Wat te doen met een verzuimverzekering? Welke gevolgen hebben de plannen voor u en hoe kunt u daar op anticiperen?

Hilco Ketelaar van Ketelaar Klip Accountants & Belastingadviseurs zal u voorzien van veel fiscale tips en trucs en voorbeelden uit de praktijk. Met de fiscale eindejaarstips en een handig schema van de werkkostenregeling op zak kunt u het jaar fiscaal goed afsluiten. 

Aanmelden

I.v.m. reservering zien wij uw aanmelding graag vóór 12 november 2018 tegemoet via info@ketelaar-klip.nl of info@maatwerk-advocaten.nl

Info

Heeft u vragen over het Wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans en wat dit voor u gaat betekenen, maar kunt u niet bij het najaarsseminar aanwezig zijn? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Jolande de Nooij op telefoonnummer 050 7600 900 of denooij@maatwerk-advocaten.nl

Ontslag Bijenkorf Groningen

Maatwerk Advocaten – advocaat Groningen