Disfunctioneren

> Ga terug naar meer informatie bij ontslag voor werkgevers

Als u merkt dat uw werknemer al maanden niet op het gewenste niveau functioneert, ondanks het feit dat u daarover al meerdere gesprekken hebt gevoerd met de werknemer, dan kan zich het moment voordoen dat de emmer voor u vol is. U wilt de arbeidsovereenkomst beëindigen.

De werknemer kan met zijn disfunctioneren namelijk de groei en voortgang van uw onderneming belemmeren.

Heeft u een personeelsdossier?

De rechter heeft bepaald dat u niet zomaar ontslag kunt aanzeggen wegens disfunctioneren. U moet aan de hand van het personeelsdossier het volgende kunnen bewijzen:

  • Dat uw werknemer niet geschikt is voor de functie;
  • U alles in het werk heeft gesteld om het functioneren van de werknemer te verbeteren en u daarvoor de tijd heeft gegeven (verbetertraject);
  • U moet bewijzen dat u de werknemer voldoende heeft begeleid om te verbeteren in het functioneren (scholing);
  • U moet bewijzen dat het niet goed functioneren geen gevolg is van ziekte of vervelende werkomstandigheden (bijvoorbeeld pesten op de werkvloer);
  • U moet bewijzen dat er geen herplaatsingsmogelijkheden binnen uw bedrijf zijn.

Inventariseren

Maatwerk Advocaten inventariseert graag samen met u of er al genoeg dossier is opgebouwd om het ontslagtraject in te zetten. Wij adviseren u wat u wel of juist niet moet doen. Wij kunnen u daarbij eerst op de achtergrond begeleiden, zonder gelijk de zaken op scherp te zetten, maar wel uw rechtspositie als werkgever verstevigen. Hierdoor hoeft u later geen of niet meer dan de wettelijk verplichte transitievergoeding te betalen! Bel vrijblijvend voor meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments