Disfunctioneren

> Ga terug naar meer informatie bij ontslag voor werknemers

Disfunctioneren

Als uw werkgever aangeeft dat hij de arbeidsovereenkomst met u wil beëindigen omdat u niet goed functioneert, is dat vaak een klap in het gezicht.

De rechter heeft bepaald dat een werkgever niet zomaar kan zeggen dat u disfunctioneert en u daarom ontslag kan aanzeggen.

Personeelsdossier & Verbetertraject

Uw werkgever moet aan de hand van het personeelsdossier kunnen bewijzen dat u niet voldoende functioneert.

  • Uw werkgever moet bewijzen dat u niet geschikt bent voor uw functie;
  • Uw werkgever moet bewijzen dat hij alles in het werk heeft gesteld om uw functioneren te verbeteren en u daarvoor de tijd heeft gegeven (verbetertraject);
  • Uw werkgever moet bewijzen dat hij u voldoende heeft begeleid om te verbeteren in het functioneren;
  • Uw werkgever moet bewijzen dat het niet goed functioneren geen gevolg is van ziekte of vervelende werkomstandigheden (bijvoorbeeld pesten op de werkvloer).

Geen verbetertraject gehad?

Heeft uw werkgever niets van dit alles gedaan, dan is de kans dat u uw baan kunt behouden aanzienlijk vergroot danwel is de kans op een aanvullende vergoeding naast de wettelijke transitievergoeding aanwezig. Maatwerk Advocaten helpt u graag een tegendossier op te bouwen en er een goede regeling voor u uit te halen.

Merkt u dan ook dat uw werkgever een ontslagdossier over u aan het opbouwen is, laat u dan ook op tijd adviseren door een Maatwerk Advocaat. Wij adviseren u hoe u hierop moet reageren en wat u wel of niet moet doen. Wij kunnen u op de achtergrond begeleiden, zonder gelijk de zaken op scherp te zetten, maar wel uw rechtspositie te verstevigen! Bel vrijblijvend voor meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments