Huur van kantoorruimte

Bij het woord  “overige bedrijfsruimte” moet u denken aan bijvoorbeeld een kantoor,  fabriek, opslagloods (van waaruit geen directe verkoop plaatsvindt), showroom en praktijkruimte. Huur van kantoorruimte en overige bedrijfsruimte wordt ook wel naar het artikel in de wet dat daarover gaat artikel 7:230a-bedrijfsruimte genoemd.

In de wet is verder bijna niets vastgelegd over “overige bedrijfsruimte” en de huur van kantoorruimte. Dat betekent voor de  huurder dat er weinig huurbescherming is en het voor de verhuurder makkelijker is om te ontruimen.

Omdat er weinig tot niets is geregeld in de wet, kunnen de huurder en verhuurder samen alles bepalen en vastleggen over de huurperiode, de huurprijs, opzegging enz. We noemen dit contractvrijheid.

Huur van kantoorruimte en/of overige bedrijfsruimte: wat kan een Maatwerk Advocaat voor u doen?

  • Het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten;
  • Het voeren van onderhandelingen over huurovereenkomsten;
  • Het procederen in geschillen over onderhoud, gebreken, renovatie, beëindiging, opzegging, ontbinding, ontruiming, indeplaatsstelling, onderhuur en huurprijswijziging;
  • Het gerechtelijk incasseren van achterstallige huur.

Wilt u een keer sparren over de huur van kantoorruimte of “overige bedrijfsruimte”, bel dan gerust voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met een Maatwerk Advocaat.

Ons telefoonnummer: 050 – 7600 900

E-mail: info@maatwerk-advocaten.nl

Show Comments